Wat is er in de omgeving van Sunrise Crystal Bay Resort allemaal te doen?

Gelegen in een prachtige baai met een eigen privé strand bevindt zich het Sunrise Crystal Bay Resort in Hurghada. Vanaf de internationale luchthaven van Hurghada is het slechts 15 minuten rijden om bij het hotel te komen, de vakantie kan dus meteen beginnen!

De bekende boulevard genaamd esplanade in Hurghada ligt iets verderop. Hier vind je een groot overdekt winkelcentrum met talloze winkels en restaurants. Tegen een kleine vergoeding is er een shuttledienst van het resort naar het centrum van Hurghada.

Hoewel veel mensen Hurghada zien als een vakantie aan het strand zijn er ook veel populaire excursies te boeken! Wij hebben de top 3 meest geboekte excursies in Hurghada onderaan de pagina voor je op een rijtje gezet.

Weergave 1-

12

van 4 resultaten

Quad Rijden Hurghada excursies Hurghada
Quad Rijden Excursie

Voor het echte spektakel moet je de woestijn eens per quad verkennen! Met hoge snelheden rijd je door de hoge duinen naar het achterland. Er is een Nederlandstalige tour-gids aanwezig, dit dien je wel apart aan te geven om er zeker van te zijn.

Tijdens deze paar uur durende quad-safari leer je hoe je controle krijgt over de quad. Je neemt een pauze in een bedoeïenen dorp waar je kunt bijkomen met zwarte thee en een kamelenrit.

» Ticket Quad rijden

Giftun eilanden excursie Hurghada
Excursie Giftun Eilanden

Er is op het Sunrise Crystal Bay Resort volop waterpret, maar om de mooiste vissen ter wereld te spotten zul je een excursie moeten boeken. De excursies naar de Giftun Eilanden zijn hierin razend populair. De Giftun Eilanden staan ook wel bekend om de prachtige koraalriffen, het turquoise blauwe water en de meest exotische vissen ter wereld.

Je vaart met een boot naar deze eilanden en onderweg is de kans groot dat je dolfijnen gaat spotten, de leefomgeving bevindt zich namelijk rondom deze eilanden. Vanaf slechts €20,- per persoon kun je al een excursie naar de Giftun Eilanden boeken.

» Ticket + transfer naar giftun eilanden

de vallei der koningen in luxor Luxor
Excursie Vallei Der Koningen

De meest indrukwekkende excursie is toch wel de Vallei Der Koningen vlakbij Luxor. Deze vallei diende ter bescherming van de begraven farao’s zoals Toetanchamon. Omdat er in de tijd veel grafrovers waren in de piramides zijn de farao’s allemaal begraven deze bijzondere vallei.

Je kunt de historische graftombes bekijken van bekende farao’s zoals Toetanchamon. De graftombes staan vol met hiërogliefen en is erg indrukwekkend om eens gezien te hebben. Bij het boeken van deze excursie wordt je bij het hotel opgehaald en weer afgezet.

» Ticket + transfer naar Vallei der Koningen

Hurghada haven Hurghada
Hurghada

Hurghada is een stad met twee gezichten, zo is er zowel een nieuw als oud gedeelte. Het oude gedeelte heet Dahar, hier krijg je een indruk van het echte Egypte en ben je even weg van de hotels. Wanneer je door de drukke straten loopt hoor je overal Arabische muziek en ben je één met de lokale bevolking. In Dahar vind je veel souvenirwinkels van de lokale Egyptenaren hun brood mee verdienen.

Het nieuwe gedeelte van Hurghada wordt ook wel Sekalla genoemd en is het meest toeristisch. Sheraton Street is de meest bekende straat van de stad met veel winkels, restaurants en bars. Aan het begin van de straat kun je fantastisch wandelen over de boulevard van de haven. Rondom de haven van Hurghada vind je veelal goede restaurants en bars.

Nederlandse website Hurghada